Er zijn diverse documentatires over bitcoin gemaakt of die te maken hebben met cryptocurrencies. Hieronder een overzicht van documentaires over bitcoin die de moeite waard zijn.

Banking on Bitcoin

(2016)

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. Het is een van de eerste implementaties van een concept genaamd cryptocurrency, oftewel cryptografisch geld, dat voor het eerst in 1998 beschreven werd door Wei Dai op de cypherpunks-mailinglist. Het werd geïmplementeerd in 2009 door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep). De ontwrichtende werking van de virtuele valuta heeft de financiële status quo doen vervagen.

Bekijk op Netflix

Het Bitcoin-evangelie

(2015)

Wat als wij zonder banken zelf geld zouden kunnen creëren? Geld dat niet te vervalsen is, in waarde niet áf- maar juist toeneemt en zonder transactiekosten wereldwijd kan worden verstuurd. Het bestaat en wordt door sommigen ook wel gezien als de digitale versie van goud: bitcoin. Is dit inderdaad een perfect bankloos alternatief voor een falende financiële sector of hevelen we simpelweg de macht van de bestaande elite over naar een nieuwe?

Bekijk op NPO.nl

Alexander klupping over de bitcoin

(5-4-2013)

De bitcoin als alternatief voor de euro en de bitcoin als protest. Een eerlijke uitleg wat de bitcoin is , en waarom mensen hem gebruiken en waarom overheden bang zijn voor de bitcoin.

 

Bekijk op YouTube

Heeft de Bitcoin toekomst?

(16-08-2017)

De digitale munteenheid Bitcoin is al jaren bezig aan een opmars, en het lijkt de nieuwe manier om fortuin te maken. Deze week bereikte de waarde de vierduizend dollar. Er zijn al een fiks aantal bitcoin-miljonairs, maar de digitale munt is ook voor criminelen een handige manier om anoniem hun geld wit te wassen of te gebruiken voor afperspraktijken. Wat is de toekomst van de bitcoin? Wordt het straks een betaalmiddel voor ons allemaal? Dat bespreken we met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en bitcoin-ondernemer Rutger van Zuidam.

 

Bekijk op EvaJinek