Naast dat Bitcoins uiteraard een virtueel betaalmiddel is, bestaan er ook de zogenaamde fysieke bitcoin. Meestal een collectors-item, als cadeau te geven of gewoon voor de echte concurrency fan en fanatieke munten verzamelaar.

Fysieke Bitcoin munt met private key

“Echte” bitcoin munten met een private key, dit is een bitcoin met een echte waarde en met de private key die op de munt is gegraveerd kan de bitcoin wallet online worden geopend om te transacties uit te voeren. Omdat dit een soort van echt geld is, zijn echte bitcoins met private key niet meer toegestaan om te maken.

Een bekende Bitcoin munten maker was “Casascius”. Op deze wikipedia pagina is alle achtergrond informatie over deze “echte” Bitcoins te vinden.

Fysieke cryptomunten als collecters item

Naast “echte” fysieke Bitcoins met een waarde, zijn er ook nog de fysieke bitcoin munten zonder waarde. Deze fysieke bitcoins hebben geen monetaire waarde en zijn puur voor de echte crypto fan. Naast een fysieke Bitcoin munt, is bijvoorbeeld ook een fysieke Ethereum munt of de bekende munt Ripple als collectors item te verkrijgen.